Френската агенция Mobilier National, която отговаря за всички мебели и предмети

...
Френската агенция Mobilier National, която отговаря за всички мебели и предмети
Коментари Харесай

Франция разпродава национално богатство, за да подпомогне медици

Френската организация Mobilier National, която дава отговор за всички мебели и предмети в кралските резиденции във Франция, стартира да сформира лист на предметите, които ще бъдат пуснати на търг през септември, а приходите ще бъдат употребявани за лечебните заведения в страната. Все още не се знае какво тъкмо ще бъде продадено, а и за момента чиновниците отхвърлят да дават отговор на журналистически въпроси, само че френските медии оповестиха, че евентуално става въпрос за към 100 предмета от XIX век. По-специално - от времето на крал Луи-Филип, който е отпред на страната сред 1830 година и 1848 година

Продажбата на предмети от кралската сбирка не е неочакван ход във време на рецесия, само че се оповестява, че до момента не се е случвало подобен огромен брой исторически ценности да се появи на пазара. Търгът, проведен за " да способства за напъните за подкрепяне на лечебните заведения “, ще се организира по време на Европейските дни на наследството на 20-21 септември. Финансовите приходи от продажбите ще отидат във фондацията за подкрепяне на френските лечебни заведения, чийто президент е първата дама Бриджит Макрон.

Кураторите на организацията ще би трябвало единомислещо да се договорят какви предмети ще бъдат продадени, с цел да се избегне " прахосване на националното богаство “, съобщи пред Le Figaro френският историк Ерве Лемоан, който е шеф на Mobilier National.

За да поддържа френските хора на изкуството и тези, които се занимават с обичайни занаяти, Лемоан разгласи, че организацията, под наблюдението на тамошното министерство на културата, ще разпореди нови реставрационни планове.   “Първата ни задача  ще бъде да възложим работа по възобновяване на цялата национална сбирка, като се обръщаме за това към всички реставратори в страната “, сподели той пред FranceInfo. " Втората ни задача ще бъде основаването на специфична комисия, на която младите художници да предложат своите хрумвания и планове, които можем да купим и да изпълним “, сподели той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР